Veilig thuiswerken

Nu het corona virus het publieke leven in Nederland dreigt plat te leggen, en premier Rutte iedereen aanraadt om zoveel mogelijk thuis te werken, groeit uiteraard ook de vraag naar thuiswerkplekken. Helaas is niet iedereen hierop ingericht, en niet iedereen heeft thuis een plek om comfortabel te kunnen werken. Ook wij, bij Huijbregts Automatisering, werken deels vanuit huis om de continuïteit van onze dienstverlening zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.

Wat heb je nodig om thuis te werken?

Om te beginnen heb je natuurlijk een computer nodig. Met je computer kan je contact maken met het bedrijfsnetwerk via je internetverbinding.

Je hebt dus ook een internetverbinding nodig, en het liefst met een redelijk bandbreedte. Glasvezel internet is hiervoor natuurlijk zeer geschikt.

Nu zijn de meeste computers thuis doorgaans wat minder goed beveiligd dan de gemiddelde kantoor pc. Om veilig thuis te kunnen werken, moet je PC voorzien zijn van de laatste updates en natuurlijk een goed anti-virus programma draaien. Twijfelt u aan uw virusbeveiliging, neemt u dan contact met ons op. Huijbregts kan u een managed anti-virus programma aanbieden voor slechts 2,50 euro per maand. Uw computer is dan altijd goed beveiligd, ook wanneer u niet met kantoor verbonden bent.

Verder is er een manier nodig om op een veilige manier contact te maken met uw computer of de server van uw kantoor. Het is doorgaans niet heel erg ingewikkeld om een extern bureaublad in te stellen en zo contact te maken met de computer op uw werk. De meeste werkgevers hebben echter liever niet dat de vertrouwelijke bestanden van kantoor zomaar, ongecodeerd, over het internet vliegen. Daarmee maak je het hackers immers wel erg gemakkelijk om gebruikersnamen, wachtwoorden en gegevens van je klanten te onderscheppen. Een goede VPN verbinding biedt hier uitkomst. Hiermee wordt alle verkeer tussen uw computer en het kantoor gecodeerd en is dit dus niet zo makkelijk te onderscheppen. Natuurlijk helpen wij u graag met het instellen van een VPN verbinding en het installeren van de benodigde software.

Tot slot is een extern bureaublad applicatie nodig. Windows is hiervan standaard al voorzien en wij kunnen deze voor u instellen om contact te maken met uw werkplek. Wilt u een stukje extra veiligheid  dan kun u overwegen om gebruik te maken van een gespecialiseerde RDP applicatie. Deze programmatuur maakt het nóg moeilijker voor digitale delinquenten om kattenkwaad uit te halen met uw verbinding.

Wilt u ook thuis kunnen telefoneren zoals op kantoor, dan is ook een VoIP toestel nodig of natuurlijk een softwarematige oplossing. Lees ook: Voor het thuiskantoor.

Wilt u meer informatie over een veilige thuiswerkplek, of heeft u een extra monitor, printer of ander apparaat nodig om efficiënt thuis te kunnen werken? Wij helpen u graag.