SMS SPAM

Via de mail is het al bijna niet meer weg te denken, ongevraagde reclame berichten ook wel bekend als Spam-berichten. Naast de ongevraagde reclame kennen we natuurlijk ook nog de Phishing mails, waarmee digitale delinquenten proberen om wachtwoorden en andere gegevens van u te bemachtigen.

Bij de meeste mensen leeft inmiddels ook wel het bewustzijn dat je niet, zomaar, gegevens moet vrijgeven en dat je bij twijfel weg moet klikken, op moet hangen of uw bank moet bellen.

Inmiddels hebben internetcriminelen hun werkgebied uitgebreid naar Phishing en Spam via SMS. Bij deze berichten lijkt het alsof een bericht afkomstig is van iemand uit je eigen contactenlijst, en wordt doorgaans gevraagd om op een link te klikken.

“Ik heb je een bestand gestuurd, klik op de link om het downloaden”

Bij het verzenden maken ze, de internetboefjes, veelal gebruik van veel voorkomende namen waarvan de kans groot is dat deze voorkomen in uw contactenlijst.

Wat moet je niet, of juist wél doen.

-         Klik nooit zomaar op de link.

-         Vul nooit gegevens in zoals wachtwoorden.

-         Geef nooit betaalgegevens.

-         Neem bij twijfel contact op met de (zogenaamde) afzender.

Ben je er tóch ingetrapt:

-         Verander direct uw wachtwoorden

-         Neem contact op met uw bank of creditcardmaatschappij

Uiteraard informeren wij u graag hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van deze praktijken, of wanneer u per ongeluk toch hebt gereageerd.

Wilt u meer informatie, klik dan hier voor de webpagina van de consumentenbond.