Ransomware

We zien het nog regelmatig, in 1x alle bestanden weg!
Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat van het een op het andere moment al uw bestanden ontoegankelijk kunnen worden? Al uw .docx- , al uw .pdf- bestanden, alles in een klap weg? We zien het helaas nog vaak gebeuren bij onze klanten. Nadat er op een viruslink of bijlage geklikt is wordt ransomware geïnstallerd. Vervolgens worden alle bestanden door versleuteling 'gegijzeld' en op het scherm verschijnt een pop-up waarin de 'gijzelaars' geld willen zien om uw bestanden vrij te geven.

4 tips tegen ransomware

Gebruik een goede Virusscanner.
Gebruik een virusscanner die ook je internetverkeer bekijkt en het liefst eentje die ook controleert of uw computer bij de tijd is.

Zorg voor een goede back-up.
Zorg dat deze met regelmaat getest wordt. Zorg ook dat de back-up bestanden niet toegankelijk zijn via het netwerk, immers deze worden bij een besmetting net zo hard besmet.

Zorg dat uw systeem altijd up-to-date is.
Niet alleen Windows updates, maar installeer ook updates voor Adobe, iTunes en andere applicaties. Of zorg voor een virusscanner die dat voor u doet.

Elke seconde telt, wees er snel bij!
Zodra u besmet bent: trek de netwerkkabel uit uw computer of trek desnoods de stroom er af. Elke seconde telt! Het proces om bestanden te besmetten werkt snel en efficiënt.


Met onze safety blocks ontzorgen we u op alle bovenstaande punten. Maakt u nog geen gebruik van onze safety blocks, neem dan contact met ons op zodat we u simpel vanaf afstand kunnen ontzorgen.