Corona Update 27-03

Nederland werkt thuis en zelden is het bij Huijbregts zo druk geweest met het inrichten van thuiswerkplekken. Uiteraard is het betreurenswaardig dat het Covid-19 virus hieraan ten grondslag ligt, maar het is mooi om te zien dat ook onze klanten massaal gehoor geven aan de oproep om zo veel mogelijk thuis te werken.

Helaas was heden morgen op het journaal dat cybercriminelen op hun eigen manier gebruik maken van deze ontwikkelingen. Omdat de afhankelijkheid van computers, netwerken en digitale data zelden zo groot is geweest, is het voorstelbaar dat de noodzaak voor goede cybersecurity ook groter is dan tevoren.

Heeft u nog niet gekozen voor de safety blocks van Huijbregts, dan is dit het juiste moment. Onze safety blocks omvatten 4 belangrijke elementen:

Managed Antivirus

Dit antivirus product wordt door ons beheerd, en wij dragen zorg voor een virusscanner die altijd up-to-date is.

Patch Management

Hiermee zien wij erop toe dat uw computer altijd de laatste updates krijgt van o.a. Windows en andere programma’s. Dit is het slot op uw digitale deur, en wij zorgen ervoor dat deze niet wijd open staat voor hackers.

Web filtering

Onbetrouwbare websites worden hiermee ontoegankelijk gemaakt. Hierdoor verkleint het risico dat u een virus binnenhaalt aanzienlijk. Mocht er onverhoopt tóch een virus binnenkomen, dan is er altijd nog de managed antivirus.

Monitoring

Dankzij onze monitoring krijgen wij een melding als er iets mis is met uw computer. De “gezondheid” van uw computer kunnen wij zo optimaal houden.

Online Back-up

Mocht uw computer toch ten prooi vallen aan een virus, ransomware of een defect dan is het goed om te weten dat uw belangrijke bestanden op een veilige locatie zijn opgeslagen. Met online back-up kunt u ervan op aan dat er een back-up van uw bestanden staat op een server op Nederlandse bodem. Als het dus écht mis is, dan bent u gelukkig niet alles kwijt.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn gewoon (thuis) te bereiken.